top of page

Mörkrummet (Work in progress)

"En kärleksfull hyllning till det analoga fotografiet och den kvinnliga pionjären Monica Englund som blickar tillbaka på sitt 50 åriga yrkesliv som fotograf..."

 

Synopis

"Mörkrummet" är ett personporträtt om fotokonstnären Monica Englunds liv och ett sökande efter något som gått förlorat, mörkrummet.

Monica Englund är konstnär men började sin resa som yrkesfotograf. Hon har ett brett konstnärligt uttryckssätt som härstammar från den klassiska fotograftraditionen och med mycket identitetsfrågor som berör oss alla är hon fortfarande högst aktuell.

Detta vill jag berätta om och samtidigt förvalta en stor konstnärs erfarenheter och bilder till andra. Jag bland annat ta reda på hur det var att vara kvinna och fotograf på den tiden då yrket dominerades av män och att även vara gift med en fotograf. När Monicas man gick bort i leukemi för 20 år sedan stängde hon ner deras gemensamma mörkrum. Men hon har ändå aldrig gått över till att bli digital, inte heller återvänt till något mörkrum trots att hon saknar det. 

bottom of page